lørdag den 29. november 2014

Gullasch uhmm..

Vil lige dele en opskrift på en lækker Gullasch som vi fik til aften. Den skal helt klart laves igen, for den smagte så godt og så er det virkelig nemt trods den lange tilberedning. Hak, hak, snit, snit, op i gryden og vente.. Jeg undlod dog chilien, for at den ikke blev for stærk for børnene, men tror bare det ville være et ekstra lækkert pift til smagsløgene at tilsætte den også!Gullasch til 6 personer:

1000 gr. skært oksekød
1000 gr. løg
300 gr. rød peberfrugt
300 gr. grøn peberfrugt
300 gr. gul peberfrugt
1000 gr. gulerødder
2 rød chilipeber
1 dl vand
8 spsk. paprika
salt og peber

Alle grøntsager skæres i store tern (retten skal koge længe, så store tern er nødvendige for at det hele ikke smatter ud), chili uden kerner snittes fint og tomaterne skæres i både.

Grøntsagerne holdes separat, da de skal i gryden i forskellig rækkefølge.

Tag en stor gryde og steg løg til de bliver bløde tilsæt derefter kødet, som er skåret i mundrette tern og chili brun det godt af i 5-10 min, rør ind imellem så løgene ikke bliver brune.

Tilsæt peberfrugt og lad stege i yderligere 5 min. så de bliver bløde.

Tilsæt vand og gulerødder. Rør godt rundt og skru ned for varmen (skal kun stå på 2-3 stykker eller 4-5 hvis komfuret går op til 12)
Kom derefter tomater i gryden så det dækker hele overfladen og læg et lag af paprika over tomaterne, så de er helt dækket (RØR IKKE RUNDT) læg låg på og lad det simre.
Det er meget vigtigt, at varmen ikke er for høj så det ikke brænder på og der må ikke røres i gryden før paprikaen er sunket helt ned -det tager ca en time.

Tilsæt derefter salt og peber efter smag og rør rundt i gryden.
kom igen et lag paprika over hele grydefladen og lad gullaschen simre videre og gerne flere timer på lavt blus, men mindst en time endnu.

(Jeg jævnede lige saucen lidt, men det står ikke i opskriften)

Serveres evt. med kartoffelmos, ris eller groft brød.

Den smager bare super godt, så den er ventetiden værd!Bon appetit!

2 kommentarer:

  1. Uhm lyder lækkert. Hvor mange tomater skal der i?

    SvarSlet
  2. Hov den er da smuttet - 1000 gr tomater til den portion.

    Vi har rigeligt til to dage i den portion og smager lige så godt dagen efter :)

    Knus C

    SvarSlet