mandag den 16. marts 2015

Roulade


Mums.. den var altså ret god og bedst af alt var den nem  og uden en masse mystiske ingredienser. Jeg elsker opskrifter som indeholder ingredienser, som man ofte har på lager. Det er kun sjældent at jeg får handlet ind til en bestemt opskrift og derfor er det jo dejligt at støde på en af disse, hvor det ikke skal så meget til.

Jeg lavede et par stykker af denne til min mands fødselsdag forleden. De blev lavet aftenen før og de var både lækre og luftige dagen efter. Opskriften kan også bruges til lagkage og det kommer jeg helt sikkert også til at prøve en dag :)




Opskriften passer perfekt til en bradepande. Og det bliver til en del roulade. Varier frugten som du måtte ønske og have. Blåbær vil også være et hit.
Ingredienser:
  • 4 æg
  • 140g sukker
  • 70g mel
  • 35g kakao
  • et knivspids bagepulver
Herudover
  • 2 dl fløde
  • 2 spiseskefulde jordbærmarmelade
  • Jordbær (jeg havde ikke jordbær og den var lækker uden, men ville sikkert være frisk med)
  • Sukker
Pisk de hele æg og sukkeret sammen. Det skal have rigtig god tid med håndmikseren eller hvad du måtte vælge. 5-7 minutter eller i hvert fald så sukkeret ikke knaser længere. Bland mel, kakao og bagepulver sammen.  Si det ned i æggemassen og vend det forsigtigt i. Du bør ikke piske det mere, da du ikke vil slå luften ud af massen.
Fordel det på et stykke bagepapir i en bradepande. Det skal være forholdsvist tyndt ikke over en cm.. Bag det ved 7-8 minutter i ovnen ved cirka 200 grader.
Når den er færdig bagt skal du sørge for at løsne den fra bagepapiret og skære den til, så den er helt firkantet. Læg den på et nyt stykke bagepapir, som du har drysset sukker på,  med den øverste side ned af.
Pisk fløden og rør marmeladen i. Den må godt være lidt mere fast en normalt – Uden at blive til smør.Smør det i et tyndt lag på kagebunden. Bunden skal selvfølgeligt ikke være brændende varm, men den køler meget hurtigt, da den ikke er så tyk.



Opskriften er fundet her:

http://madetmere.dk/chokoladeroulade-med-jordbaer/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar