mandag den 1. juni 2015

Kanelsnegle

Ingredienser:

100 g smør
5 dl sødmælk (jeg brugte letmælk)
50 g gær
1,5 dl sukker
0,5 tsk salt
2 tsk kardemomme (undlod jeg, da jeg ikke havde det)
800 g hvedemel

Fyld:

150 g smør
2 dl sukker
2 spsk kanel

Pensling: 1 æg



Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst. 

Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Hæver overdækket i 40 minutter. 

Imens røres fyldet sammen. 

Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel (ca. 20x30 cm). Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker. 

Den løse "snip" på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med "snippen" nedad på en bagepapirbeklædt plade eller i små papirforme. Efterhæver overdækket i 40 minutter. 

Sneglene pensles med æg og evt et drys perlesukker. Bages i forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 6-8 minutter. 

De afkølede snegle overtrækkes med glasur. 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar