lørdag den 27. juni 2015

Hjemmelavet hyldeblomstsaft uhmm..

Så er det igen tid til, at lave hyldeblomstsaft og det er nu, at blomsterne er helt perfekte til formålet. Vi fik idag lavet 3 liter som jeg ved bliver temmelig koncentreret, så det skal nok give en del når det bliver blandet op. Jeg har været ude i god tid i år og tænker nok jeg skal nå at lave en omgang mere, da der er mange blomster der endnu ikke er sprunget ud endnu.



Alberte er altid klar når der skal laves noget i køkkenet og var med til 
at plukke, skylle og klippe blomsterklaserne.












Så er saften klar til at komme på køl og vi glæder os til om 2-3 dage, 
når den er siet og drikkeklar!


Opskriften er fundet her:
Her kommer opskriften på den allerbedste hyldeblomstsaft – til at drikke som saftevand, til at fortynde med hvidvin, til is og til kager.
Til landkøkkenets og caféens klassiske opskrift skal du bruge:
50 blomsterskærme – klip blomsterne af stilkene – jo mere stilk des mere bitterhed
3 citroner som naturen har skabt dem
3 spsk citronsyre
2 kg lyst rørsukker – dyrket uden brug af sprøjtegifte, for lur mig, om du ikke ønsker en saft fri for den slags
2 liter vand
Det var alt – så går vi i gang.
Bring vandet i kog på komfuret.
Ryst de små dyr ud af skærmene og klip blomsterne ned i en stor gryde.
Skær citronerne i tynde skiver og læg dem over blomsterne.
Drys citronsyre og sukker over.
Hæld til sidst det kogende vand over grydens indhold og rør rundt.
Læg låg på gryden og sæt den i et køligt rum/køleskab 3 dage. Rør i gryden af og til.
Hæld saften gennem et rent klæde og fordel den i egnet emballage alt efter opbevaringsønske. 
Der er følgende muligheder for opbevaring – uden konserveringsmidler selvfølgelig:
1. Opbevar saften i fryseren i små frostbokse, isterningebakker/poser eller lignende.
2. Opbevar saften i køleskab hvis du bruger den hurtigt – og det vil du komme til, når den altid er tilgængelig.
3. Henkog saften – så skal den være fyldt på henkogningsegnede flasker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar