torsdag den 28. maj 2015

Gratin af rester

Til 3-4 personer:

1 stor porre skåret i en cm skiver 
1 pakke pølser skåret i skiver
Salt og peber 
0,75 dl hvedemel 
3 dl mælk 
25 g smør 
4 æg 
3 spsk. rasp 

Kan serveres med rugbrød

(Porrer og pølser var lige hvad vi havde og smagte rigtig godt sammen, men man kan bruge mange andre ingredienser, som f.eks skinke, kartofler, blomkål og gulerødder) 

Sæt ovnen på 200 grader. Fordel grøntsags-rester og kød i fadet. Krydr med lidt salt og peber. 

Pisk mel og mælk sammen i en gryde. Sæt blandingen på komfuret, og lad den koge op, imens du rører i mælkeblandingen. 

Kom smørret i blandingen og lad det smelte, imens du rører. Lad saucen simre og rør stadig. Hæld saucen til afkøling i en skål. 

Rør æggeblommer i saucen en ad gangen. Pisk æggehviderne stive med lidt salt og vend dem i saucen med en dejskraber. 

Hæld saucen over fyldet og drys med rasp. Sæt skålen på en af de nederste riller. Bages i 40-50 min. Luk ikke ovnen op i utide.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar