torsdag den 1. januar 2015

Temaet for nytårsdesserten blev ost!

Vi er inviteret hjem til nogle af vores gode venner nytårsaften og vi står for desserten. Jeg ved at ikke alle er lige begejstrede for desserter og søde sager, så synes/håber at jeg har fundet en god mellemvej, så der er noget for alle inkl. børn. 

Vi skal have en del forskellige oste og gud ved, hvad det egentlig er jeg har købt.. nå men de ser da ihvertfald spændende og forskellige ud i både form og konsistens, så mon ikke også i smag ;) Dertil skal vi naturligvis have div. kiks, saltet spegepølse, nødder og oliven. 

For dem med hang til lidt sødere sager er der ostelagkage - nu ved jeg tilfældigvis, at det er min venindes ynglingsdessert, så synes det ville være en perfekt surprice at dukke op med. Jeg er selv ret begejstret, men har ALDRIG prøvet at lave det før, så det bliver rigtig spændende om den bliver et flop eller er hit. Har dog en ok fornemmelse og fin blev den da også!





Den legendariske ostekage med sprød kiksebund og kirsebær i gelé kan stadig gøre mange bløde i knæene og i år skal den være en del af vores nytårsmenu. Denne opskrift svarer til ca 8 personer.


FLØDEOSTEKAGE

Bund

  • 100 g smør
  • 150 g smuldrede fuldkornshvedekiks, fx digestive

Fromage

  • 4 blade husblas
  • 200 g Arla Buko® Naturel
  • 2 pasteuriserede æggeblommer (ca. 2 spsk)
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 pasteuriserede æggehvider (ca. 4 spsk)
  • 50 g flormelis

Gelé

  • 1 glas syltede kirsebær
  • vand
  • 4 blade husblas







  • --------------------------------------------------------------------
  • Faldt også over denne opskrift på en lidt anderledes ostelagkage, men gad vide om den smager af ost - anyway så tror jeg da den skal afprøves en dag!

OREO CHEESE CAKE

Ingredienser:
  • 240 g Oreo-kiks
  • 40 g smør, smeltet
  • 350 g Philadelphia Original
  • 100 g florsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2.5 dl græsk yoghurt
  • 4 blade husblas
  • Til pynt:
  • Friske jordbær eller hindbær, Oreo kiks i små stykker
1Trin
Tag 160 g af Oreo kiksene, put dem i en foodprocessor og kør dem til fin smulder. Tilsæt smeltet smør og bland sammen. Tryk blandingen ned i bunden af en 20 cm springform. Hak de resterende 80 g Oreo kiks groft og sæt dem til side.
2Trin
Læg den ublødte husblas i en skål med vand i fem minutter. Tag den op og lad den dryppe af. Herefter smeltes den ved svag varme i en lille gryde.
3Trin
Pisk Philadelphia, sukker og vaniljesukker sammen til en jævn blanding. Rør den smeltede husblas og yoghurt i.
4Trin
Vend de resterende Oreo kiks i og hæld alt over kiksebunden. Sæt til afkøling i køleskab i minimum tre timer. Pynt med jordbær og Oreo kiks før servering.


Bund

Smelt smørret, kom kiksene i og bland det godt. Fordel blandingen i en springform (ca. 20 cm i diameter).

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljesukker, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen. Hæld fromagen over kiksebunden i springformen og stil flødeostekagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Lad kirsebærrene dryppe af i en sigte over en skål. Tilsæt vand, til der er ca. 2½ dl fortyndet kirsebærsaft. Varm ½ dl af kirsebærsaften og smelt husblassen heri. Køl af med resten af saften. Pynt kagen med de afdryppede kirsebær og hæld geléen henover, når den begynder at stivne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar